Kardamon Lee ' s Cake
Kardamon Lee ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 375 kalorii, 2G białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ciastka z masłem, cukier, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 17 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ciasto Kardamonowe, Ciasto Z Kardamonem Pomarańczowym, oraz Ciasto Kardamonowo-Szafranowe.
Instrukcje
W dużej misce połącz śmietanę, kakao w proszku, cukier, nasiona kardamonu i sól. Mikserem elektrycznym lub ubijaj, aż śmietana uformuje sztywne szczyty.
W talerzu ciasta lub szerokim, płytkim naczyniu połącz mleko i wino. Krótko zanurz ciastka w mieszaninie mleka i wina, około 5 sekund, a następnie ułóż w jednej warstwie na patelni o wymiarach 9 na 13 (około 18 ciastek na warstwę). Za pomocą przesuniętej szpatułki rozprowadź 1/4 bitej śmietany cienką, równą warstwą na ciastkach, uważając, aby nie rozerwać warstwy.
Powtórzyć z trzema warstwami herbatników i bitą śmietaną, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez cztery godziny (lub do nocy).