Karczochy Nonna to pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 56g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 1027 kalorii. Na 12,69 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz parmezan, karczochy, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ragu all Nonna, Biscotti Nonna, oraz Ryż Nonna Luna dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Masło 9-na-13-calowe szklane naczynie do pieczenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
3
Doprowadzić dużą garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Przetrzyj ścięte boki karczochów połówkami cytryny. Wycisnąć sok z połówek cytryny do wody i dodać skorupki cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
(zalecany: Sos A1)
Białe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodaj połówki karczocha, przykryć i gotować, aż tylko miękkie, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
5
Drenaż w durszlaku, boki łodygi skierowane do góry, aby umożliwić odpływ nadmiaru wody z liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodać czosnek i gotować na złoty kolor, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
8
Wyjąć czosnek i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
9
Wyjmij patelnię z ognia i pozwól olejowi lekko ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Ubić pastę z sardeli na gładką masę. Odstawić patelnię do ognia i umieścić karczochy, przycięte bokiem w dół, na patelni. Gotować przez 6 minut. Obróć karczochy i gotować do miękkości, 6 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Anchois
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Usuń karczochy i rezerwy soki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Rozgrzej brojlera. Ułóż karczochy, pocięte bokiem do góry, w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
13
Posypać solą, pieprzem, oliwkami i kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Ciasto Kukurydziane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
14
Wymieszać razem ser i bułkę tartą w małej misce i posypać na wierzchu. Łyżka reserved soki patelni na bułce tartej. Broil aż złoty kolor, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku