Karczochy Nadziewane Roztrzepanymi ziemniakami i brązowym czosnkiem
Karczochy Nadziewane zmiażdżonymi ziemniakami i brązowym czosnkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bazylii, pieprzu, sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czosnek Smażone Ziemniaki, Ziemniaki Smażone Czosnkiem, oraz Potłuczone ziemniaki z olejem czosnkowym.
Instrukcje
Pracując z 1 karczochem na raz, odciąć łodygę do podstawy.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dół; przyciąć około 2 cale od góry karczocha. Karczochy parowe, przykryte, 20 minut; schłodzić do temperatury pokojowej. Delikatnie rozłóż liście; usuń puszysty Ostropest od spodu łyżką.
Ziemniaki umieścić w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło. Dusić 12 minut lub do miękkości; odcedzić. Ubić ze średnią prędkością miksera lub maserem ziemniaczanym, aż do grubo tłuczonego.
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smażyć 2 minuty lub do złotego.
Zdjąć z ognia; dodać sherry, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Do ziemniaków dodaj mieszaninę sherry, mozzarellę, bazylię, sól i pieprz.
Stuff o 1 szklanka mieszanki ziemniaków do każdego karczocha.
Umieść nadziewane karczochy w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 20 minut lub aż karczochy będą miękkie.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.