Nadziewane karczochy (Carciofi Ripieni) to bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. 12 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, wino, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Podobne przepisy to Carciofi Ripieni (Nadziewane Karczochy), Carciofi Ripieni: Nadziewane Karczochy, oraz Karczochy Nadziewane (Carciofi Ripieni).
Instrukcje
1
W dużym rondlu połączyć 4 ćwiartki wody, sok z cytryny, białe wino, czosnek i 1/2 pęczka tymianku i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Wino Białe
Czosnek
Tymianek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać karczochy i blanszować w zakwaszonej wodzie przez 20 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Woda
3
Odcedzić, ostudzić i odstawić.
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej aż do prawie palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać ziemniaki i gotować, aż miękkie i światło złoty kolor, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
7
Dodaj fasolę fava i szalotki i gotować przez 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
Zielona Cebula
8
Zdjąć z ognia i dodać bułkę tartą, salami i pietruszkę, i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Pietruszka-nać
Posiekany świeży Jarmuż
9
Każdy karczoch przyprawiamy solą i pieprzem, a każdy nadziewamy mieszanką ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Karczoch
Ziemniak
10
Umieść karczochy w płytkim naczyniu do pieczenia, dodaj wino i pozostały 1 pęczek tymianku i gotuj przez 30 minut.