Karczochy Duszone

Karczochy Duszone
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 235 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Jeśli 2,02 zł za porcję spada w budżecie, duszone karczochy może być ogromny jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis do wypróbowania. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz miętę, wino, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Karczochy Duszone, Duszony koper włoski i karczochy, oraz Duszone Karczochy Dla Dzieci.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać czosnek i podsmażyć, mieszając, przez około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodać karczochy i wrzucić, aż będą pokryte olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Dodaj wino, miętę lub tymianek, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
TymianekTymianek
MiętaMięta
SólSól
WinoWino
5
Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
6
Tymianek (jeśli jest używany) należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
7
Karczochy przełożyć na talerz, skropić sokami z patelni i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn