Karczoch-Serce, szpinak i budyń z chleba Mozzarella
Karczoch-Serce, szpinak, i budyń chleb Mozzarella wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1099 kalorii, 56g białka, oraz 38 g tłuszczu. Mieszanka szalotki tym Topy, kostki chleba, parmezan, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Budyń chlebowy ze szpinakiem i karczochem, Karczoch serce i szpinak Gratin, oraz Jajka " sardou "- z Karczochowym sercem i szpinakiem.
Instrukcje
Masło 8-by-12-calowe naczynie do pieczenia lub 1 1/2-quart gratin dish. W dużej misce, połączyć Szpinak, Karczoch serca, szalotki, kostki chleba, i pół mozzarella.
Rozprowadź tę mieszaninę na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Wierzch z pozostałą mozzarellą.
W średniej misce ubić jajka, mleko, parmezan, sól i pieprz.
Wlać warzywa i chleb i wcisnąć chleb do płynu, upewniając się, że jest dobrze nawilżony.
Piec budyń chlebowy przez 20 minut. Podnieść temperaturę piekarnika do 400 i piec, aż budyń jest dmuchany i rumiane, 15 do 20 minut dłużej.
Rekomendacja win: Chardonnays z północnych Włoch są zwykle lżejsze i ostrzejsze niż te z Kalifornii lub Francji. Dla pysznego partnera tego bogatego budyniu chlebowego, sprawdź, czy możesz znaleźć nieoczyszczony przykład z Alto Adige lub Trentino.
Uwagi: szybko rozmrażaj mrożone warzywa, wyjmując je z opakowania i wkładając do miski z gorącą wodą. Przed użyciem może być konieczne wyciśnięcie lub osuszenie warzyw na papierowych ręcznikach, ale rozmrażanie zajmie tylko kilka minut.