Karczoch jerozolimski i Karczoch sercowy Linguine
Topinambur i Karczoch Serce Linguine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 4,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 842 kalorie. Jeśli masz topinambur, mięta, ser Pecorino romano, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brioche Crusted fish z puree z topinamburu i ogórkami z topinamburu, Krem z karczocha i zupa z topinamburu, oraz Topinambur Smażyć dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 napełnij duży garnek dwie trzecie wody, dodaj 1 łyżkę soli i zagotuj na dużym ogniu.
Dodać makaron i wymieszać. Gotować makaron, aż al dente (gotowane przez, ale jeszcze lekko żucia), 7 do 8 protokół.
2 podczas gdy woda makaronu jest ogrzewanie i makaron jest gotowanie, w dużej patelni sauté, rozgrzać olej na średnim ogniu i zawirować do pokrycia dno patelni.
Dodaj Topinambur, Pozostałe 1 łyżeczka soli, pieprz, i płatki czerwonej papryki i smażyć, aż Topinambur zaczną brązowieć na brzegach, o 5 protokół.
Dodaj cebulę i smażyć, aż półprzezroczyste, o 5 protokół więcej.
Dodaj karczoch serca i czosnek i nadal sautéing aż karczoch serca są podgrzewane przez i czosnek jest miękki, ale nie Brązowy, o 3 protokół.
Dodać sok z cytryny i wrzucić do herbu.
3 gdy makaron jest gotowy, odcedzić go w durszlaku, rezerwując 1 szklankę / 240 ml wody do gotowania.
Dodać makaron i miętę na patelni i wrzucić do połączenia z mieszanką topinamburu.
Dodać wystarczającą ilość zarezerwowanej wody z makaronu, trochę na raz, w razie potrzeby zwilżyć. Smak i dostosować przyprawy. Makaron podzielić między rozgrzane miski i prysznic z serem.
From Roots: the Definitive Compendium with more than 225 Recipes by Diane Morgan. Copyright © 2012 by Diane Morgan; photographs copyright © 2012 by Antonis Achilleos. Wydany przez Chronicle Books LLC.