Karaiby-krewetki z salsą ananasową

Przepis Karaiby-przyprawione krewetki z ananasem Salsa może zaspokoić swoje meksykańskie pragnienie w o 45 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.81 za porcję. Jedna porcja zawiera 130 kalorii, 16G białka, oraz 6G tłuszczu. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mieloną kolendrę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Karaiby Salsa z kurczakiem i ananasem, Karaiby wieprzowina z salsą awokado-ananasową, oraz Grillowana Karaiby wieprzowina z salsą ananasową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 10 składników, w tym koper włoski w razie potrzeby, w małej misce.
Krewetki obrać, pozostawiając ogony na; devein, w razie potrzeby. Dredge krewetki w mieszance przypraw.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki, w partiach, i gotować 2 do 3 minut lub aż krewetki kolei różowy.
Dodaj pozostałe 2 olej łyżki do patelni, w razie potrzeby, gotować Pozostałe krewetki.
Podawać krewetki na ciepło lub w temperaturze pokojowej z salsą ananasową.
Wino Uwaga: Napa Valley winiarz Jeff Morgan produkuje Solo
Rosa, wytrawna Kalifornijska ros, i Covenant, Koszerne Cabernet Sauvignon. Jeff napisał Dean & DeLuca: the Food and Wine Cookbook and the Working Parents Cookbook. Jego niedawno napisana książka o winie Ros, Przewodnik po najbardziej wszechstronnym winie na świecie, ukazała się w księgarniach w maju. Poniżej, Jeff pary wina z tego aromatycznego przepisu krewetek.
Przy tak wielu jasnych smakach i przyprawach, to danie uosabia kolor i ciepło tropików. Dojrzały, bujny Chardonnay z Północnej Kalifornii ochłodzi podniebienie, ale także ma wagę, aby sprostać tej pełnowartościowej prezentacji kulinarnej. Polecam Ramey Cellars Russian River Valley Chardonnay (około 35 dolarów). - Jeff Morgan
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio