Kapusta Zielona Caldo Verde
Zielona kapusta Caldo Verde może być tylko przystawką, której szukasz. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 392 kalorie, 13g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka Portugalskiej kiełbasy chourico, ziemniaki, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 64%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Caldo Verde (Portugalska Zielona Zupa), Caldo Verde, oraz Caldo Verde.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Wymieszać w cebuli i czosnku; gotować, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać pokrojone ziemniaki i połowę kapusty, gotować, aż kapusta zwiędnie, o 3 protokół.
Wlać wodę, a następnie doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do medium, następnie przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki zmiękną, o 15 protokół.
Ostrożnie puree zupę partiami, aż będzie gładka, a następnie powrócić do pieca na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i pozostałą kapustę; doprawić papryką, solą i pieprzem. Doprowadzić do duszenia, następnie przykryć i gotować przez 5 minut, aż kapusta zmięknie.
Aby służyć, kadzi do dużych płaskich talerzy zupy i skropić dużą ilością oliwy z oliwek.