Kapusta Zasmażana
Kapusta zasmażana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 470 kalorii, 16G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, mąkę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Kapusta Thoran (Kapusta Zasmażana W Stylu Kerala), Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu, oraz Kurczak Smażony W Głębokim Tłuszczu (Ale Niskotłuszczowy!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka ubić w małej misce.
Mąkę i bułkę tartą połączyć razem w osobnej misce.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 375 stopni F (190 stopni C).
Zanurz każdy klin kapusty w ubijanych jajach; naciśnij klin kapusty w mieszaninie mąki, aż do całkowitego pokrycia. Wymieszać nadmiar mąki.
Pokrojoną kapustę podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, około 10 minut.
Wyjąć z gorącego oleju łyżką szczelinową i osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu.
Posypać parmezanem każdy z klinów zasmażanej kapusty.