Gotowane gruszki z sosem jogurtowym waniliowo-miodowym
Gotowane gruszki z sosem jogurtowym waniliowo-miodowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 235 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka waniliowo-miodowego sosu jogurtowego, laski cynamonu, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Waniliowe Gruszki Seckel Z Miodem I Ciepłymi Przyprawami, Gruszki z granatu gotowane w sosie jogurtowym, oraz Flambeed Vanilla-gotowane gruszki z sosem morelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wodę i miód w dużej patelni nonstick; wymieszać trzepaczką do wymieszania.
Dodać laski cynamonu. Ułóż połówki gruszki, ściąć boki w dół, w jednej warstwie na patelni; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować 10 minut, fastrygując od czasu do czasu płynem do gotowania. Obróć gruszki; gotuj 10 minut, od czasu do czasu fastrygując. Odwróć gruszki, i gotować dodatkowe 10 minut lub do miękkości, fastrygowanie od czasu do czasu.
Usuń gruszki z patelni za pomocą łyżki szczelinowej i umieść połówki gruszek 2 w każdej z 4 pojedynczych dań deserowych; odstawić i ogrzać.
Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia na dużym ogniu, i gotować 7 minut lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki. Wyrzucić laski cynamonu. Łyżka 2 łyżki płynu do gotowania na każdej porcji, a na wierzchu po 2 łyżki sosu jogurtowego waniliowo-miodowego.