Kapusta i ziemniaki hiszpańska Tortilla
Przepis Kale i ziemniaki Hiszpański Tortillan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 12g białka, oraz 9g tłuszczu. Niewiele osób lubi tę przystawkę. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, sól, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Ziemniaki I Kapusta Hiszpańska Tortilla, Pieczona hiszpańska Tortilla z ziemniakami, papryką, cebulą, jarmużem, pomidorem i fetą, oraz Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w 1/3-calową kostkę (2 1/4 szklanki).
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować ziemniaki, cebula, i 1 łyżeczka soli, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół.
Jarmuż gotować w garnku 4-do 6-quart wrzącej osolonej Wodynie więdną, 2 do 3 minut.
Odcedzić w durszlaku i natychmiast przenieść do miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić ponownie, ściskając garści jarmużu, aby wydobyć nadmiar wilgoci, a następnie grubo posiekać.
Dodać jarmuż do mieszaniny ziemniaków i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jarmuż będzie miękki, o 5 protokół.
Odcedzić warzywa w durszlaku ustawić nad miską, rezerwując odsączony olej, i ostudzić 10 protokół.
Jajka lekko ubić w dużej misce, następnie wymieszać z warzywami, 1 łyżką odsączonego oleju i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj 1 łyżka odsączonego oleju na patelni, następnie dodać mieszaninę jaj i gotować na małym ogniu, pokryte, aż boki są ustawione, ale centrum jest nadal Luźne, O 12 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 15 minut.
Potrząśnij patelnią delikatnie, aby upewnić się, że tortilla nie przykleja (jeśli się przykleja, poluzuj za pomocą żaroodpornej plastikowej szpatułki). Przesuń tortilla na duży płaski talerz, a następnie odwróć patelnię nad tortillą i odwróć ją z powrotem na patelnię. Zaokrąglić krawędź tortilli plastikową szpatułką i gotować na małym ogniu, przykryte, 10 minut więcej. Tortillę przełożyć na talerz i podawać na ciepło, pokroić w kliny.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hacienda Lopez de Haro Tempranillo. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Hacienda Lopez de Haro Tempranillo
Jego krótkie starzenie, 3-4 miesiące w nowych beczkach, zapewnia złożoność wina, towarzysząc czerwonym owocom i aromatom lukrecji typowym dla odmiany. Smaczne wino, bogate w owocowe smaki o słodkiej strukturze taniny, która pozostawia długi posmak.