Kapusta i ziemniaki hiszpańska Tortilla

Kapusta i ziemniaki hiszpańska Tortilla
Przepis Kale i ziemniaki Hiszpański Tortillan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 12g białka, oraz 9g tłuszczu. Niewiele osób lubi tę przystawkę. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, sól, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Ziemniaki I Kapusta Hiszpańska Tortilla, Pieczona hiszpańska Tortilla z ziemniakami, papryką, cebulą, jarmużem, pomidorem i fetą, oraz Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki obrać i pokroić w 1/3-calową kostkę (2 1/4 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
2
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować ziemniaki, cebula, i 1 łyżeczka soli, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Jarmuż gotować w garnku 4-do 6-quart wrzącej osolonej Wodynie więdną, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić w durszlaku i natychmiast przenieść do miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odcedzić ponownie, ściskając garści jarmużu, aby wydobyć nadmiar wilgoci, a następnie grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
JarmużJarmuż
4
Dodać jarmuż do mieszaniny ziemniaków i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jarmuż będzie miękki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
JarmużJarmuż
5
Odcedzić warzywa w durszlaku ustawić nad miską, rezerwując odsączony olej, i ostudzić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Jajka lekko ubić w dużej misce, następnie wymieszać z warzywami, 1 łyżką odsączonego oleju i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JajkoJajko
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodaj 1 łyżka odsączonego oleju na patelni, następnie dodać mieszaninę jaj i gotować na małym ogniu, pokryte, aż boki są ustawione, ale centrum jest nadal Luźne, O 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 15 minut.
9
Potrząśnij patelnią delikatnie, aby upewnić się, że tortilla nie przykleja (jeśli się przykleja, poluzuj za pomocą żaroodpornej plastikowej szpatułki). Przesuń tortilla na duży płaski talerz, a następnie odwróć patelnię nad tortillą i odwróć ją z powrotem na patelnię. Zaokrąglić krawędź tortilli plastikową szpatułką i gotować na małym ogniu, przykryte, 10 minut więcej. Tortillę przełożyć na talerz i podawać na ciepło, pokroić w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hacienda Lopez de Haro Tempranillo. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Hacienda Lopez de Haro Tempranillo
Hacienda Lopez de Haro Tempranillo
Jego krótkie starzenie, 3-4 miesiące w nowych beczkach, zapewnia złożoność wina, towarzysząc czerwonym owocom i aromatom lukrecji typowym dla odmiany. Smaczne wino, bogate w owocowe smaki o słodkiej strukturze taniny, która pozostawia długi posmak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn