Kandyzowane Yam Rice Krispies Traktuje
Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 112 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pianki, masło, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Snicker Bar Rice Krispies Treats, Rice Krispies Dipper Treats, oraz Cracked Out Rice Krispies Treats.
Instrukcje
Obficie nasmaruj patelnię 9x13 cali na dole i po bokach. Ustaw na bok.
W dużym rondlu roztopić masło i brązowy cukier na małym ogniu.
Gdy masło jest w większości stopiony, podnieść ogień do średniej i dodać mini pianki. Często mieszaj, aż pianki stopią się w kremową masę typu marshmallow.
Wymieszać w 2 uncje puree yams i przyprawy, aż równomiernie rozłożone. Kontynuuj dodawanie więcej ziemniaków, kawałek po kawałku, aż osiągnie pożądany smak(śmiało, przetestuj to!).
Zdjąć z ognia i wymieszać z płatkami. Mieszaj, aż płatki zbożowe będą równomiernie pokryte mieszaniną prawoślazu z ignamem. Przełóż do nasmarowanej patelni i używając masłowych rąk lub trzymając kawałek woskowanego papieru, wciśnij mieszaninę do patelni ,aby była mocno zapakowana (dzięki temu batony będą łatwiejsze do krojenia, a później bardziej gęste i pyszne).
Niech bary ostygną przez kilka godzin lub aż osiągną temperaturę pokojową; pokroić w bary za pomocą bardzo ostrego noża. Aby uniknąć bałaganu, trzymaj wilgotną ściereczkę w pobliżu, aby wyczyścić nóż między cięciami.