Kandyzowane Tufle Imbirowe
Kandyzowane Tufle imbirowe to bezglutenowe przepis z 24 porcjami. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Mało kto lubi tę przystawkę. Jeśli masz pod ręką kakao, rum, śmietanę do bicia i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 11%. Spróbuj Bezglutenowy krem imbirowy bułeczki z domowej roboty kandyzowanym imbirem, Kadota Fig & Kandyzowany Dżem Imbirowy, oraz Kandyzowane Bułeczki Imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 1-do 2-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić śmietanę do wrzenia. W międzyczasie umieścić posiekaną czekoladę w misce.
Wlać śmietanę do czekolady i delikatnie mieszać elastyczną łopatką, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. (Jeśli czekolada nie topi się całkowicie, umieść miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą i mieszaj, aż stopi się i będzie gładka.) Wymieszać z rumem i kandyzowanym imbirem. Schłodzić mieszaninę do jędrności, co najmniej 3 godziny; w razie potrzeby przykryć i schłodzić do 1 tygodnia.
Linia 12-na 15-calowa blacha do pieczenia z kawałkiem woskowanego papieru. Łyżką wyjąć 1-łyżkę porcji mieszaniny czekolady; umieścić na woskowanym papierze. Jeśli mieszanina jest zbyt twarda, aby czerpać, odstawić w temperaturze pokojowej około 10 minut.
Umieść 1/4 szklanki kakao na obramowanym talerzu. Kurz ręce lekko kakao. Dłońmi zwiń każdą miarkę mieszanki czekolady w kulkę, a następnie zwiń w kakao, aby pokryć.
Umieść każdą truflę w małym papierowym kubku z cukierkami (patrz UWAGI). Aby przechowywać, umieść trufle między warstwami woskowanego papieru w szczelnym pojemniku i schłodzić. Zaleca się, aby odbiorca schłodził, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej tuż przed podaniem.