Kandyzowana Skórka Cytrusowa
Kandyzowana skórka cytrusowa wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 193 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubi tę przystawkę. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz paski ze skórki grejpfruta, dodatkowy cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kandyzowana Skórka Cytrynowa, Kandyzowane Bułeczki Ze Skórką Pomarańczową, oraz Tarta czekoladowa z kandyzowaną skórką Klementynki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć skórkę cytrusów i zimną wodę, aby przykryć w małym rondlu; powoli doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Drenaż. Powtórzyć procedurę gotowania i osuszania 3 razy.
Połącz 1 szklankę cukru i wody w małym rondlu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Dodać skórkę. Zmniejszyć ogień; dusić, często mieszając, 20 minut lub do momentu, gdy ciecz zostanie prawie wchłonięta, a skórka stanie się przezroczysta.
Obrać rolkę, kilka sztuk na raz, w dodatkowym cukrze. Ułóż w jednej warstwie na stojaku z drutu; pozostaw do wyschnięcia 8 godzin. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Uwaga: skórka cytrusowa może być używana do pieczenia lub przechowywana w hermetycznych puszkach jako konfekcja.