Kanapki z ricottą, rukolą i jajkiem sadzonym
Kanapki z otwartą twarzą z ricottą, rukolą i jajkiem sadzonym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka tymianku, częściowo odtłuszczonego sera ricotta, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kanapki z ricottą, rukolą i jajkiem sadzonym, Kanapki z figami z rukolą i parmezanem, oraz Sałatka Z Rukolą Z Kurczakiem Kanapki Z Otwartą Twarzą.
Instrukcje
Obie strony chleba posmarować sprayem do gotowania. Broil 2 minut z każdej strony lub do lekko tosty.
Połączyć rukolę, 2 łyżeczki oleju, sok, 1/8 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; wrzucić delikatnie.
Ciepło Pozostałe 1 łyżeczka oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Jajka rozbić na patelni; gotować 2 minuty. Przykryć i gotować dodatkowe 2 minuty lub aż białka są ustawione.
Połącz 1/4 łyżeczki soli, ricottę, Parmigiano-Reggiano i tymianek; rozłóż na kromkach chleba. Sałatkę i jajka podzielić równomiernie na chleb.
Posypać pozostałą 1/8 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.