Kanapki z ogórkiem, hummusem i herbatą cytrynową
Kanapki z ogórkiem, hummusem i herbatą cytrynową to wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 40 kalorii. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, orzechowy chleb owsiany i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Kanapki z indykiem i hummusem Pita ze spiralnym ogórkiem, Awokado Sałatka Jajeczna Kanapki Z Herbatą, oraz Najlepsze Kanapki Z Ogórkiem Cytrynowym.
Instrukcje
Używając mandoliny lub bardzo ostrego noża, pokrój ogórek na cienkie papierowe krążki o grubości około 1/16 cala.
Ułóż plastry na durszlaku lub sitku ustawionym nad miseczką, posyp je odmierzoną solą i wrzuć do połączenia. Odstawić do odsączenia na 15 do 20 minut.W międzyczasie, używając mandoliny lub bardzo ostrego noża, pokrój cytryny w cienkie papierowe rund o grubości około 1/16 cala, usuwając wszelkie nasiona; odłóż je na bok.Za pomocą wałka do ciasta spłaszczyć każdą kromkę chleba do połowy jego pierwotnej grubości.
2 łyżki Hummusu równomiernie rozłożyć na 1 stronie każdej kromki chleba i doprawić solą i pieprzem; odstawić.Kiedy ogórki są gotowe, lekko osusz je papierowymi ręcznikami, aby usunąć nadmiar wilgoci. Na 4 kromkach chleba (około 12 kromek na kanapkę) pokroić plasterki ogórka na hummus. Ogórki zalać warstwą plasterków cytryny (około 4 plastrów na kanapkę).Kanapki zamknąć z pozostałymi kromkami chleba. Trim skorupy i zrobić 2 ukośne cięcia na każdej kanapce, tworząc 4 Trójkąty.Parowanie napojów: Voss Sauvignon Blanc, Napa. Dobrze zdefiniowane smaki limonki, melona i trawy sprawiają, że jest to dobra para z ostrymi, orzeźwiającymi smakami w kanapce. Ponadto wino ma przyjemną grę między chrupkością a kremowością, podobnie jak kanapki.