Kanapki Piknikowe Caponata
Ten przepis służy 6. Jeśli 1,64 zł za porcję spada w budżecie, Caponata piknik kanapki może być super bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka pieprzu, pomidory w puszkach, bakłażan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan Caponata Kanapki Z Mozzarellą, Kanapki Piknikowe Z Szynką + Szparagi, oraz Piknikowy Tydzień: Kanapki Z Tuńczykiem Nicoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzać 1/4 szklanki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać seler i saute, aż chrupiące-przetargu, o 2 protokół.
Dodać bakłażan i saute, aż zacznie mięknąć, o 2 protokół. Doprawić solą.
Dodać czerwoną paprykę i gotować, aż chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Dodaj cebulę i saute aż przezroczyste, o 3 protokół.
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory z sokami, rodzynkami i oregano. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić na średnim ogniu, aż smaki mieszają się i mieszanina zgęstnieje, często mieszając, o 20 protokół.
Dodaj ocet, cukier i kapary. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Kawałki chleba pokroić poziomo na pół. Pieczywo pokrojone na patelni grillowej na średnim ogniu do złotego koloru, około 2 minut. Przetrzyj całe ząbki czosnku na upieczonej stronie chleba.
Dodać plasterek mozzarelli do dna chleba, łyżka caponata na górze, przykryć drugą połowę chleba, i służyć.
Aby zabrać na piknik: owiń kanapki osobno folią lub pergaminem. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania lub przechowywać w temperaturze pokojowej do 1 godziny.