Kanapka z masłem orzechowym, bananem i miodem
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 453 kalorie, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz nektar z agawy, masło z nasion słonecznika, imbir w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1724 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kanapka z masłem orzechowym, bananem i miodem na chlebie cynamonowym, Kanapka z masłem orzechowym i bananem z sosem czekoladowo-orzechowym, oraz Kanapka z masłem orzechowym, miodem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na desce do krojenia wyłożyć dwie kromki wzbogaconego białego chleba.
Obie kromki chleba posmarować masłem orzechowym. Odstaw jedną na bok.Weź jeden plasterek i top z pokrojonymi bananami, a następnie skropić miodem.
Na wierzchu umieścić zarezerwowaną kromkę chleba.
Wierzch i spód kanapki posmarować masłem o temperaturze pokojowej.Jeśli posiadasz elektryczny ekspres do kanapek lub prasę Panini, umieść kanapkę w środku na 2 1/2 do 3 1/2 minuty. Jeśli nie masz prasy do kanapek, umieść kanapkę w patelni do smażenia na górze pieca, Ustaw na średnim ogniu; i gotować przez 3-1/2 do 4-1 / 2 minut z każdej strony.Podczas gotowania, połączyć cynamon i cukier w małej misce.
Wyjąć kanapkę i gdy jest jeszcze gorąca, obficie doprawić cynamonem i cukrem.
Pokroić na pół i podawać na gorąco.
Ubić wszystkie składniki razem w misce, aż dobrze wymieszane.
Umieścić masło orzechowe w hermetycznym pojemniku i przechowywać w lodówce przez 6 do 8 tygodni (jeśli można zachować od jedzenia go na tak długo!).