Kanapka z kurczakiem Ponzu
Kanapka z kurczakiem Ponzu to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 41 g białka , 32 g tłuszczu i łącznie 699 kalorii . Za 3,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oleju sezamowego, liści mięty, bułek hoagie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 78% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również The Best Chicken Salad Sandwich , Copycat Chick Fil A Chicken Sandwich i Almond Sandwich Cookies .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260 stopni Celsjusza (500 stopni Fahrenheita).
W dużej misce wymieszaj sos ponzu, 1 szklankę kolendry, sok ananasowy, liście mięty, czosnek, świeży imbir, olej sezamowy, olej chili i brązowy cukier.
Dodaj kurczaka i wymieszaj.
Wyjmij kurczaka z sosu Ponzu, marynatę zachowaj.
Rozgrzej duży garnek lub garnek typu Dutch oven na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj kurczaka i smaż, często mieszając, aż się zrumieni, około 5 minut. Wymieszaj z oliwą z oliwek, cebulą, czerwoną papryką, papryką jalapeno, solą i czarnym pieprzem. Smaż i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Wlać odłożoną marynatę do mieszanki z kurczakiem i zagotować. Wymieszać z kapustą i gotować, aż lekko zwiędnie, 4 do 5 minut.
Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż masę z kurczaka do podpieczonych bułek i połóż na każdej kanapce 3 plasterki sera szwajcarskiego.
Połóż kanapki na blasze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i bułki się zrumienią, około 5 minut.
Udekoruj każdą kanapkę 2 łyżkami kolendry, 1/4 nasion sezamu i 1/4 sosu chili-czosnkowego.
Podawać z cząstkami limonki.