Need a danie główne bezmleczne i wegetariańskie? Kanapka z ciecierzycą może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 849 kalorii, 17g białka, oraz 58 g tłuszczu. Na 5,33 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, mielony kminek, rzodkiewki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kanapka Z Ciecierzycą Curry, Kanapka z awokado i ciecierzycą, oraz Kanapka Z Ciecierzycą Shawarma dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dla pasztecików: lekko olej 1 ćwierć wielkości arkusza patelni i przechowywać w ciepłym miejscu. W garnku o dużym dnie na dużym ogniu wymieszaj mąkę z ciecierzycy, sól, kminek, czarny pieprz i cayenne. Stopniowo dodawać 2 1/2 szklanki wody, mieszając drewnianą łopatką o płaskim dnie. Unikaj wielu grudek mąki, ale kilka jest ok. Mieszając prawie stale, stopniowo obniżaj ciepło w miarę zagęszczania mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Ciecierzycy
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
¼ łyżeczki Oregano
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać pietruszkę, gdy większość wody została wchłonięta. Gdy jest zagęszczony, a mieszanina odrywa się od boków i dna garnka, gdy go mieszasz, odbywa się to. Powinno to zająć od 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Przenieść mieszaninę patty do patelni arkusza i równomiernie rozprowadzić, pokrywając całą patelnię. (Opcjonalnie: również olej dno innej patelni i umieścić go na wierzchu mieszaniny patty. Naciśnij mocno, aby utworzyć gładką, równą powierzchnię, a następnie usuń.) Całkowicie fajne. Do squasha: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do Obierania
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dynie przeciąć na pół wzdłuż i usunąć nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
1
Dodać musztardę, czosnek, żółtka, skórkę z cytryny i sok z cytryny do robota kuchennego i puree. Po uruchomieniu urządzenia powoli skropić oliwą z oliwek, aż wszystko zostanie zużyte. Powinien tworzyć gęstą emulsję, jak majonez. Całkowicie fajne. Na slaw: wrzucić marchewki i rzodkiewki z oleju i octu. Doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Teraz kanapki! Napełnij frytkownicę olejem roślinnym (alternatywnie użyj oleju z otrębów ryżowych)i ustaw na 350 stopni F. (Jeśli wolisz, upiecz lub grilluj paszteciki tak, jak polenta.) Pokroić roladki na pół, aby je otworzyć, lekko posmarować oliwą z oliwek i opiekać je na grillu lub w brojlerze w piekarniku. Weź patelnię z ciecierzycy i pokrój na 12 kawałków. Dla każdej kanapki, upuść 2 paszteciki do frytkownicy, aż będą chrupiące i zaczną brązowieć, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Olej Z Otrębów Ryżowych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne Nonpareile
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Odmiany Grzybów
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Emulsje
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Polenta
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka
Drażetki Z Białą Perłą
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Kasztany Wodne, Julienne
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Rozłóż aioli z każdej strony rolki, a następnie umieść warzywa sałatkowe z każdej strony. Przykryj 1 stronę rzodkiewką marchewki, a następnie umieść na wierzchu 3 do 4 plastry pieczonej dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do Obierania
Aioli
Drażetki Z Białą Perłą
3
Wyjąć paszteciki z frytkownicy, osuszyć na papierowych ręcznikach i lekko posolić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Umieść je nad squashem i zamknij kanapkę! Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników. Kuchnie Food Network sugerują ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na ryzyko salmonelli lub innej choroby przenoszonej przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu między żółtkami lub białkami a skorupką. W przypadku przepisów, które wymagają jaj, które są surowe lub niedogotowane, gdy danie jest podawane, należy użyć jaj skorupek, które zostały poddane obróbce w celu zniszczenia salmonelli, pasteryzacji lub innej zatwierdzonej metody.;