Kanafeh / Künefe (Ciasto Serowe Na Słodko)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Kanafeh / Künefe (słodkie ciasto serowe). Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka fety, syrop cukrowy, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 181 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kanafeh lub Kunafan lub Kanafi, Karmelizowana słodka cebula z serem pleśniowym Galette, oraz Słodkie Ciasto Tarta.
Instrukcje
Rozbij ciasto na jeden lub dwa cale długie kawałki, oddzielając pasma. (Pomaga w tym kilka impulsów procesu żywnościowego.)
Wymieszać masło z ciastem rękami w dużej misce, aż będzie pokryte i wcisnąć połowę w dno natłuszczonej metalowej patelni do pieczenia w cienkiej warstwie.Sery pulsować w robocie kuchennym, aż mieszanina osiągnie konsystencję grubego posiłku i wcisnąć go do ciasta na patelni.Wciśnij pozostałe ciasto na ser i piecz w rozgrzanym piekarniku 177°, aż lekko się zarumienią, około 20-30 minut.
Podawać na ciepło w syropie lub z sosem jabłkowym i / lub gruszkowym.