Kanafan jest Wegetariańskie przepis z 15 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką wodę, masło, ser ricotta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Użyj robota kuchennego, aby drobno posiekać zamrożone, rozdrobnione ciasto phyllo. Pasma powinny być wielkości ziarna ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Wlać ciasto do dużej miski do mieszania. W osobnej misce wymieszać ricottę, mozzarellę i 1/3 szklanki cukru.
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Rozgrzać masło w kuchence mikrofalowej, aż do całkowitego rozpuszczenia i odstawić na kilka minut, aż na wierzchu uformuje się gęsta biała piana. Masło rozjaśnić za pomocą łyżki do odtłuszczania piany.
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
6
Ostrożnie wlać masło do miski ciasta filo. Unikaj wlewania białych ciał stałych mleka na dno klarowanego masła. Użyj rąk, aby wymieszać masło i ciasto razem. Upewnij się, że masło jest wchłaniane przez biorąc garści ciasta i pocierając go między dłońmi.
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Równomiernie rozprowadzić masło na patelni o wymiarach 9x13 cali i mocno docisnąć do dna i krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Rozprowadzić masę serową na cieście, omijając brzegi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
9
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser będzie lekko złoty, a krawędzie ciasta będą brązowe i bąbelkowe, 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Podczas pieczenia kanafy przygotuj syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
11
Połączyć wodę i 1/2 szklanki cukru w małym rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i wymieszać z sokiem z cytryny. Dusić, stale mieszając, aż cukier rozpuści się i mieszanina zgęstnieje, 5 do 7 minut. (Nie pozwól, aby mieszanina zmieniła kolor na złoty i karmelizował.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
12
Zdjąć z ognia i dodać wodę różaną; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Różana
13
Wyjmij kanafę z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Umieść duży talerz lub blachę do pieczenia nad naczyniem do pieczenia. Używając rękawic kuchennych, ostrożnie odwróć naczynie do pieczenia na talerz, aby filo było na wierzchu.