Kanafa
Kanafan jest Wegetariańskie przepis z 15 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką wodę, masło, ser ricotta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Użyj robota kuchennego, aby drobno posiekać zamrożone, rozdrobnione ciasto phyllo. Pasma powinny być wielkości ziarna ryżu.
Wlać ciasto do dużej miski do mieszania. W osobnej misce wymieszać ricottę, mozzarellę i 1/3 szklanki cukru.
Umieść masło w dużej miarce lub misce z wylewką.
Rozgrzać masło w kuchence mikrofalowej, aż do całkowitego rozpuszczenia i odstawić na kilka minut, aż na wierzchu uformuje się gęsta biała piana. Masło rozjaśnić za pomocą łyżki do odtłuszczania piany.
Ostrożnie wlać masło do miski ciasta filo. Unikaj wlewania białych ciał stałych mleka na dno klarowanego masła. Użyj rąk, aby wymieszać masło i ciasto razem. Upewnij się, że masło jest wchłaniane przez biorąc garści ciasta i pocierając go między dłońmi.
Równomiernie rozprowadzić masło na patelni o wymiarach 9x13 cali i mocno docisnąć do dna i krawędzi.
Rozprowadzić masę serową na cieście, omijając brzegi patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser będzie lekko złoty, a krawędzie ciasta będą brązowe i bąbelkowe, 30 do 35 minut.
Podczas pieczenia kanafy przygotuj syrop.
Połączyć wodę i 1/2 szklanki cukru w małym rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i wymieszać z sokiem z cytryny. Dusić, stale mieszając, aż cukier rozpuści się i mieszanina zgęstnieje, 5 do 7 minut. (Nie pozwól, aby mieszanina zmieniła kolor na złoty i karmelizował.)
Zdjąć z ognia i dodać wodę różaną; odstawić.
Wyjmij kanafę z piekarnika.
Umieść duży talerz lub blachę do pieczenia nad naczyniem do pieczenia. Używając rękawic kuchennych, ostrożnie odwróć naczynie do pieczenia na talerz, aby filo było na wierzchu.
Pokroić na kawałki i podawać na gorąco.