Kanadyjski Pudding Ryżowy Klonowy
Kanadyjski pudding ryżowy klon może być tylko deser szukasz. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 266 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Mieszanka wody, mielonego cynamonu, ryżu krótkoziarnistego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 25%. Podobne przepisy to Pudding Ryżowy Klonowy Pecan, Pudding Ryżowy Maple Brown, oraz Pumpkin Maple Rice Pudding for One.
Instrukcje
Połącz ryż i wodę w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, i niech gotować na małym ogniu przez 20 minut, lub aż cała woda została wchłonięta.
Wymieszać w 1 3/4 szklanki mleka, cukier i klon smak, doprowadzić do wrzenia, i niech gotować na średnim ogniu, aż gęsty i kremowy, o 15 protokół. Wymieszaj pozostałe mleko, gałkę muszkatołową, cynamon, goździki i masło. Gotować mieszając na małym ogniu przez kolejne 5 minut.
Wlać do naczynia żaroodpornego lub misek do serwowania i odstawić na 5 minut przed podaniem. Można to również podawać na zimno.