Kamut, zupa z soczewicy i ciecierzycy

Kamut, zupa z soczewicy i ciecierzycy
Kamut, soczewica i zupa z ciecierzycy zajmuje ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 2,22 zł za porcję. To danie główne ma 325 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ząbków czosnku, pieprz, ciecierzyca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa z soczewicy i ciecierzycy, Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Chili I Ciecierzycy, oraz Zupa z czerwonej soczewicy, ciecierzycy i chilli.

Instrukcje

1
Umieścić kamut w małej misce. Ostrożnie zalać wrzącą wodą kamut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KamutKamut
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić 30 minut; spuścić.
3
Rozgrzać olej w zbiorniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Dodaj cebulę, pietruszkę, seler, estragon i tymianek; gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5
Dodać czosnek; gotować 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
6
Dodaj kamut, bulion i liście laurowe do mieszanki cebuli; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
KamutKamut
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodać soczewicę i pieprz; gotować 20 minut lub aż soczewica są miękkie. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
SoczewicaSoczewica
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
8
Dodać ciecierzycę; dusić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
9
W razie potrzeby udekoruj liśćmi selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Kanapkowy, Tostowy I PokruszonyChleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia76
Magazyn