Kalafior smażony w głębokim tłuszczu: Cavolofiore Fritto in Pastella

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać głęboko smażony kalafior: Cavolofiore Fritto w Pastellan spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka różyczek kalafiora, oliwa z oliwek, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa kalafiorowa: Minestra di Cavolofiore, Kawałki Kalafiora Smażonego Na Głębokim Tłuszczu, oraz Kalafior pokruszony i smażony w głębokim tłuszczu.
Instrukcje
Drożdże rozpuścić w winie, następnie w dużej misce do mieszania połączyć z jajkiem, mąką, 2 łyżkami oleju oraz solą i pieprzem.
Niech ciasto odpocząć przez 2 godziny. Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Gotować kalafior we wrzącej wodzie do miękkości jeszcze al dente, o 8 protokół.
Odcedzić, odświeżyć w kąpieli lodowej, następnie odcedzić i osuszyć papierowymi ręcznikami. Odstawić.
Umieść litr oleju w garnku o dużym dnie z wysokimi bokami i ogrzać do 375 stopni F. zanurz kalafior w cieście, pozwalając nadmiar kapać, i smażyć poobijane kawałki w gorącym oleju, aż na złoty kolor. Pracuj partiami, aby uniknąć obniżenia temperatury oleju.
Kawałki posypać solą, gdy tylko zostaną usunięte z oleju, odcedzić na papierowych ręcznikach i podawać.