Kalafior smażony w głębokim tłuszczu: Cavolofiore Fritto in Pastella

Kalafior smażony w głębokim tłuszczu: Cavolofiore Fritto in Pastella
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać głęboko smażony kalafior: Cavolofiore Fritto w Pastellan spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka różyczek kalafiora, oliwa z oliwek, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa kalafiorowa: Minestra di Cavolofiore, Kawałki Kalafiora Smażonego Na Głębokim Tłuszczu, oraz Kalafior pokruszony i smażony w głębokim tłuszczu.

Instrukcje

1
Drożdże rozpuścić w winie, następnie w dużej misce do mieszania połączyć z jajkiem, mąką, 2 łyżkami oleju oraz solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
2
Niech ciasto odpocząć przez 2 godziny. Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Gotować kalafior we wrzącej wodzie do miękkości jeszcze al dente, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Odcedzić, odświeżyć w kąpieli lodowej, następnie odcedzić i osuszyć papierowymi ręcznikami. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Umieść litr oleju w garnku o dużym dnie z wysokimi bokami i ogrzać do 375 stopni F. zanurz kalafior w cieście, pozwalając nadmiar kapać, i smażyć poobijane kawałki w gorącym oleju, aż na złoty kolor. Pracuj partiami, aby uniknąć obniżenia temperatury oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Kawałki posypać solą, gdy tylko zostaną usunięte z oleju, odcedzić na papierowych ręcznikach i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn