Kalafior ser & szpinak makaron piecze
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do repertuaru, ser kalafior & makaron szpinak piecze może być przepis należy spróbować. Jedna porcja zawiera 578 kalorii, 24g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.29 za porcję. Mieszanka bardzo dojrzałego cheddar, gałka muszkatołowa, masło, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 290 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczenie makaronu serowo-pomidorowego, Makaron czteroserowy z kalafiorem, oraz Piec kalafiorowo-szpinakowy ("Mac" i ser).
Instrukcje
Do sosu pomidorowego podsmażyć pokrojony czosnek na oleju przez 1 min, następnie dodać passatę. Sezon, pół przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż bogaty.
Tymczasem zrobić sos serowy.
Na patelnię włożyć mleko, mąkę i 50 g masła.
Podgrzewaj, ubijając non-stop, aż będzie gładka, a następnie bąbelkuj przez 3 minuty, mieszając, aby upewnić się, że mąka zostanie utracona. Ostudzić przez 5 minut, następnie wymieszać musztardę, większość cheddaru, połowę sera pleśniowego i połowę gałki muszkatołowej.
Gotować penne i kalafior przez 8 minut w osolonej wodzie, aż makaron jest prawie gotowane i cauli jest miękka. Przechowywać 2 łyżki wody z patelni, a następnie odcedzić. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać cały ząbek czosnku, szpinak, pozostałą gałkę muszkatołową, sól i dużo czarnego pieprzu. Mieszaj przez 2 minuty, a następnie usuń ząbek czosnku.
Odstawić 300 ml sosu serowego, resztę wymieszać z cauli i makaronem. Połowę sosu pomidorowego podziel na 6 dań i polej szpinakiem. Napełnić mieszanką cauli, dodać więcej szpinaku, a następnie resztę sosu pomidorowego. Top z sosem serowym, sery i orzeszki piniowe. Przykryć folią spożywczą, schłodzić i schłodzić do 2 dni lub zamrozić do 1 miesiąca. Gotować, rozmrozić, jeśli zamrożone.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Gotować na blasze do pieczenia przez 18-20 minut, aż złoty i bulgotanie. Dobre z zieloną sałatką lub chlebem czosnkowym.