Kalafior Power Tacos
Przepis kalafior Power Tacos jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.13 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 85 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz ciecierzycę, oliwę z oliwek, mielone oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kalafior Power Tacos, Pieczony Kalafior Power, oraz kurkuma pieczony kalafior i tempeh sałatka moc wegańskie.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Umieść różyczki kalafiora w dużej misce.
Skropić 2 łyżkami oleju, posypać 1/2 łyżeczki soli. Mieszać aż do równomiernego pokrycia. Ułóż na dużym arkuszu cookie.
Piec 15 minut; wymieszać.
Piec 15 do 20 minut dłużej lub aż kalafior jest miękki i rumiane.
W międzyczasie wymieszaj chrupiące składniki z ciecierzycy.
Rozprowadzić na patelni 15x10x1 cala.
Piec 15 minut; wymieszać.
Piec 10 do 15 minut dłużej lub aż ciecierzyca są lekko rumiane i chrupiące.
Tymczasem w robocie kuchennym umieść wszystkie składniki pesto z wyjątkiem oleju. Okładka; proces za pomocą szybkich ruchów włączania i wyłączania. Po uruchomieniu robota kuchennego powoli skropić 1/4 szklanki oleju przez rurkę zasilającą, zatrzymując się w połowie, aby wymieszać mieszaninę łopatką.
Usuń pesto do małej miski.
Łyżka około 1 łyżka pesto na każdej tortilli; top z około 1/2 szklanki palonego kalafiora i 1 łyżka chrupiącej ciecierzycy.
Dekoruj świeżą kolendrą, w razie potrzeby.
Podawać z pozostałą ciecierzycą.