Kalafior pieczony w przyprawach i karczochy jerozolimskie
Kalafior pieczony w przyprawach i karczochy jerozolimskie mogą być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Za 2,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 207 kalorii , 4 g białka i 15 g tłuszczu . Ten przepis służy 6 osobom. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką topinambur, szczypiorek, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 76% . Pieczony kurczak i topinambur , pieczony kurczak i topinambur oraz pieczona w ziołach dynia i topinambur są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W dużej misce połącz kalafior i karczochy jerozolimskie; polej je obficie oliwą z oliwek i solą.
W małej misce wymieszaj kminek i cayenne i dodaj do warzyw. Dobrze wymieszaj, aby dokładnie się połączyć.
Rozłóż warzywa na blasze do pieczenia w jednej równej warstwie – jeśli to konieczne, użyj dwóch blach do pieczenia. Piec 20 minut, następnie zamieszaj warzywa, aby miały szansę się zarumienić i obróć patelnię, aby zapewnić równomierne ugotowanie. Piecz kolejne 20 minut, następnie zamieszaj i ponownie obróć.
Piecz warzywa przez dodatkowe 5 do 10 minut lub do momentu, aż staną się brązowe, delikatne i cudownie pachną – prawie jak popcorn! Jeśli nie są piękne i brązowe, pozwól im się piec jeszcze przez kilka minut. Próbujemy i doprawiamy, jeśli to konieczne.
Wyjmij warzywa z piekarnika, posyp szczypiorkiem i przełóż na półmisek.