Kalafior i tofu Masala
Kalafior i tofu Masala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 409 kalorii, 20g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz paprykę serrano, mieloną kolendrę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Podobne przepisy to Tofu Tikka Masala, Masala-Tofu Burger, oraz Masala Spiced Tofu Scramble.
Instrukcje
Umieść blok tofu na talerzu i umieść inny talerz na górze. Ustaw wagę od 3 do 5 funtów na górze (pojemnik wypełniony wodą działa dobrze). Naciśnij tofu przez 20 do 30 minut, a następnie odcedzić i wyrzucić nagromadzony płyn.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmarować blachę do pieczenia.
Wymieszać jogurt, sok z cytryny, 2 łyżeczki kminku, pieprz cayenne, papryka, 1 łyżeczka garam masala i mielony imbir razem w misce.
Pokroić tofu w 1/2-calowe kostki, i delikatnie mieszać do mieszaniny jogurtu. Ułóż kostki tofu na przygotowanej blasze do pieczenia, aby nie stykały się ze sobą.
Piec tofu w nagrzanym piekarniku, aż tofu ujędrnia i sos nie jest już lepki, 45 minut do 1 godziny. Delikatnie włączyć tofu co 15 minut podczas pieczenia.
Tymczasem, roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Czosnek i paprykę Serrano ugotować na gorącym maśle, aż zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać kolendrę, 2 łyżeczki kminku, 2 łyżeczki garam masala i sól. Gotuj jeszcze minutę, aby uwolnić zapach przypraw.
Dodaj sos pomidorowy i różyczki kalafiora; przykryć i gotować, mieszając często, aż kalafior jest miękki, o 15 protokół.
Gdy kalafior jest przetarg, wymieszać w pół na pół, groch, kolendra, i pieczone kostki tofu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, i gotować 5 minut, lub do uzyskania żądanej grubości.