Kala (Czarnooki placek groszkowy z Antyli Holenderskich)
Kala (Black-Eyed Pea Fritters from the Dutch Antilles) wymaga ok. 12 godzin i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 20 i kosztuje 12 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 45 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać black-Eyed peas, mąka, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Spróbuj Black Eyed Pea Fritters, Placki Z Groszku Czarnookiego, oraz Placki Groszkowe z ostrą papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść black-Eyed peas w pojemniku i przykryj kilkoma centymetrami wody. Odstawić na 12 godzin.
Spuścić wodę z Black-Eyed peas.
Umieść groszek w misce robota kuchennego i pulsuj, aż grubo zmielony. Wymieszać białka, sól, mąka, i pieprz cayenne do smaku, aż konsystencja ciasta.
Dodaj więcej mąki, jeśli to konieczne, aby utrzymać mieszaninę razem. Formować w małe kulki, każda o średnicy około 2 cali.
Rozgrzać olej w ciężkiej, głębokiej patelni do 375 stopni F (190 stopni C) na średnim ogniu. Ostrożnie wrzucić kulki do gorącego oleju i smażyć na brązowo, około 5 minut. Po ugotowaniu pierwszych kulek kala może być konieczne lekkie obniżenie ciepła. Często zmieniaj kolor na brązowy równomiernie ze wszystkich stron.