Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise

Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj kakao Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka śmietany tatarskiej, cukru, sera mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekolada-Espresso Dacquoise, Mrożona Biała Czekolada I Orzech Laskowy Dacquoise, oraz Kakao Cytrusowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°. dno linii dwóch patelni o średnicy 9 cali z 1 1/2 cala z wysokimi bokami z pergaminem; spray pergamin z nieprzywierającym sprayem. Do średniej miski przesiać cukier puder i skrobię kukurydzianą; ubić zmielone stalówki kakaowe i 1/2 łyżeczki soli gruboziarnistej. W dużej misce ubić białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż będą gęste i spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Stalówki KakaoweStalówki Kakaowe
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Dodając 1 łyżkę cukru na raz, ubijać do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złożyć w mieszance stalówki kakao. Podziel bezę między przygotowane Patelnie, równomiernie rozprowadzając.
Składniki, których będziesz potrzebować
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Piec bezy 1 godzinę. Wyłącz ogrzewanie. Trzymając drzwi piekarnika zamknięte, pozostaw bezy w piekarniku na noc do wyschnięcia (bezy lekko spuszczą powietrze).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Rozgrzej piekarnik do 325 & Deg;F. dno linii 9-calowej patelni o średnicy ciasta z 2-calowymi bokami z pergaminem; spray pergamin z nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Połączyć 1/4 szklanki cukru i dalej 5 składników w średniej misce; ubijać do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wymieszać 1/3 szklanki oleju, żółtka i 2 łyżki wody w dużej misce. Wymieszać suche składniki. Ubij białka w innej średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złóż białka w mieszaninę żółtkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 25 minut. Schłodzić na patelni 15 minut. Obróć ciasto na stojaku; odklej pergamin. Całkowicie fajne. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Beat tylko do momentu, aż mieszanina posiada miękkie szczyty (nie przegotować lub mieszanka będzie curdle). Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Umieść czekoladę w dużej misce zabezpieczonej przed kuchenką mikrofalową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połącz ciężką śmietanę do ubijania, 3 łyżki wody, niesłodzone kakao w proszku i lekki syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W ProszkuNiesłodzone Kakao W Proszku
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Lekki Syrop KukurydzianyLekki Syrop Kukurydziany
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Ubić na średnim ogniu, aż do wymieszania i dopiero zacznie się gotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Wlać mieszaninę na posiekaną czekoladę; odstawić na 1 minutę, następnie mieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
5
Ubij na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Niech glazury stać aż wystarczająco grube, aby rozprzestrzeniać, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
7
Umieść 1 bezę na talerzu, płaską stroną w dół; rozłóż 1/2 szklanki glazury. Przechowywać w lodówce, aż czekolada jest mocno ustawić, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
8
Połowę kremu mascarpone (około 1 1/2 szklanki) rozprowadzić na schłodzonej czekoladzie. Przechowywać w lodówce 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
9
Ułożyć warstwę ciasta na powierzchni roboczej; rozprowadzić 1/2 szklanki marmolady, a następnie pozostały krem mascarpone. Starannie ułożyć warstwę ciasta na bezie na talerzu. Top zmontowane ciasto z drugiej bezy, płaskie stronie do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
10
Rozłóż 1/3 glazury na wierzchu i bokach ciasta cienką, równą warstwą. Przechowywać w lodówce aż do zestawów powłoki, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
11
Ogrzać pozostałą glazurę w kuchence mikrofalowej tylko do wylewania, ale nie gorąco, 5 do 10 sekund. Ostrożnie wlać glazurę na ciasto, rozłożenie do płaszcza równomiernie. Schłodzić ciasto, aż do zestawów glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto może być wykonane 3 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
12
Pokrój zimne ciasto na kliny.
13
Podawać z krwawymi pomarańczowymi segmentami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowe CukierkiPomarańczowe Cukierki
14
Kawałki ziarna kakaowego prażonego w skorupkach; dostępne w wielu sklepach z żywnością specjalistyczną oraz z chocosphere.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
15
** Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 duża paczka chipsów tortilla o smaku limonki1 duża paczka chipsów tortilla o smaku limonki0warzywo (np. szpinak)2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone0warzywo (np. szpinak)1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych170papryka habanerosłodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana1gmBlood orange se ents (do dekoracji)Blood orange se ents (do dekoracji)12trochę posiekanej cukiniiMarmolada Blood OrangeMarmolada Blood Orange791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej rzepakowy lub inny olej roślinnyolej rzepakowy lub inny olej roślinny0warzywo (np. szpinak)gruba sól koszernagruba sól koszerna1warzywo (np. szpinak)gruba sól koszernagruba sól koszerna71papryka habanero3/4 szklanki kakao * (około, drobno zmielone w młynku do przypraw lub małym młynku do kawy3/4 szklanki kakao * (około, drobno zmielone w młynku do przypraw lub małym młynku do kawy2Spód: okruszki z herbatników grahamlekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1porcja startego parmezanumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy0warzywo (np. szpinak)ciasto z masłem orzechowymciasto z masłem orzechowym1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiałka jaj (ok. 6 dużych)białka jaj (ok. 6 dużych)2largesSłodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)Słodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania227papryka habaneroser mascarponeser mascarpone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/3 szklanki dżemu malinowego, podzielonego1/3 szklanki dżemu malinowego, podzielonego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/3 szklanki dżemu malinowego, podzielonego1/3 szklanki dżemu malinowego, podzielonego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier podzielonycukier podzielony3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone, temperatura pokojowamasło niesolone, temperatura pokojowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku3Spód: okruszki z herbatników grahamniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku2warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)2Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego3Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn