Portugalska wieprzowina i małże
Portugalska wieprzowina i małże może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,85 zł za porcję. 30 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz mielony pieprz, schab, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Wieprzowina portugalska z małż, Pieczeń wieprzowa po portugalsku z małżami na parze, oraz Portugalskie Małże Gotowane Na Parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wino, czosnek, oregano, sól, pieprz, liście laurowe i kminek w nieporowatym szklanym naczyniu lub misce.
Dodać wieprzowinę i wrzucić do herbu. Przykryć naczynie lub miskę i przechowywać w lodówce marynować przez 2 do 3 godzin.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć, aż będzie miękka.
Usuń wieprzowinę z naczynia lub miski (zastrzegając marynaty) i dodać do patelni; brązowy szybko, następnie dodać kostki ziemniaczane, zastrzeżone marynaty, fasola, pieprz cayenne i małże lub małże. Gotować do otwarcia, O 7 protokół.
Udekorować natką pietruszki i podawać na gorąco.