Kai Kang Dang (Kurczak Curry z mlekiem kokosowym)

Kai Kang Dang (Kurczak Curry z mlekiem kokosowym)
Przepis Kai Kang Dang (Kurczak Curry z mlekiem kokosowym) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańczową paprykę, brązowy cukier, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kai Kang Dang (Kurczak Curry z mlekiem kokosowym), Kurczak Curry Z Mlekiem Kokosowym, oraz Tajskie Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 1/2 szklanki mleka kokosowego do wrzenia w ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Ubić pastę curry i gotować, aż pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodać kurczaka i gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Wymieszać w 2 szklanki mleka kokosowego, sos rybny, cukier, warzywa, pędy bambusa, i bazylia; dusić, aż kurczak jest gotowane przez, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
Sos RybnySos Rybny
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
4
Wlać sok z limonki na naczynie i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
5
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia19
Magazyn