Kaczka z Porto i sosem żurawinowo-wiśniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kaczki z Porto i sosem żurawinowo-wiśniowym. Ten przepis służy 4. Na 5,92 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szalotki, żurawiny, wiśni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać czereśnie można śledzić to danie główne z Clafoutis z wiśniami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieprzone piersi z kaczki z sosem wiśniowo-portowym, Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym, oraz Piersi kaczki z papryką w sosie wiśniowo-portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 1/2 łyżeczki masła na średnim ogniu w średnim rondlu.
Dodaj szalotki; smażyć 1 minutę.
Dodaj port, galaretka, ocet, i cukier; gotować 2 minuty lub aż cukier się rozpuści. Wymieszać z żurawiną i wiśniami; gotować 2 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę masła, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Podczas gdy sos gotuje, rozgrzać olej w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Kaczkę posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu.
Dodaj kaczkę na patelnię; gotować 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.