Kaczka z Mango na belgijskiej endywii
Kaczka z Mango na belgijskiej Endywie może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 484 kalorie, 6G białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju z pestek winogron, kaczki, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Kaczka z Mango na belgijskiej endywii, Belgijska Sałatka Endywiowa, oraz Nadziewane Endywia Belgijska są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Kaczka musi być przygotowana dzień wcześniej ze względu na długi czas powolnego gotowania. Jeśli kupujesz wstępnie ugotowany confit kaczki, pomiń instrukcje zawarte w tym akapicie i postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu produktu. W każdym razie będziesz musiał zniszczyć kaczkę do użycia w tym przepisie. Na własną konfiturę kaczki, wymieszaj sól, pieprz i czosnek razem i pokryj kaczkę przyprawami wcieranymi w powierzchnię kaczki. Na płycie kuchennej podgrzej olej lub smalec w głębokiej patelni do pieczenia (jeśli będziesz korzystać z piekarnika) lub w dużym holenderskim piekarniku (jeśli będziesz gotować na zakresie). (Uwaga: będziesz kłusować kaczkę, a nie smażyć, dlatego ważne jest, aby unikać zbyt gorącego oleju.)
Dodać kaczkę do ciepłego oleju. Jeśli używasz piekarnika, umieść kaczkę w rozgrzanym piekarniku 200 stopni F na około 6 do 8 godzin. Jeśli używasz płyty kuchennej, ugotuj kaczkę na wolnym ogniu. W obu przypadkach kaczka musi być gotowana, aż odpadnie od kości.
Usuń całe mięso kaczki z kości i rezerwy mięsa do czasu potrzebnego.
Przeciąć endywia na pół i usunąć rdzeń. Lekko przesmaż wycięte boki endywiu w oliwie z oliwek na średnim ogniu w patelni nieprzywierającej.
Posypać cukrem, solą, pieprzem i masłem-przykryć i nadal gotować do al dente-o 10 protokół. Chcesz, aby endywia była lekko delikatna, ale wystarczająco mocna, aby podtrzymać nadzienie z kaczki. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i ostudzić.
Przygotuj puree z mango/jagód, dodając mango i truskawki do blendera lub robota kuchennego i mieszając, aż będzie gładka.
Jeśli kaczka jest zimna, podgrzej ją lub podgrzej ponownie, w zależności od tego, czy przygotowałeś własną konfiturę, czy kupiłeś ją przygotowaną. Kaczkę rozdrobnić 2 widelcami.
Każdą połowę endywii wypełnij kaczką, łyżką puree z jagód mango i udekoruj maliną.