Kaczka z Mango na belgijskiej endywii

Kaczka z Mango na belgijskiej endywii
Kaczka z Mango na belgijskiej Endywie może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 484 kalorie, 6G białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju z pestek winogron, kaczki, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Kaczka z Mango na belgijskiej endywii, Belgijska Sałatka Endywiowa, oraz Nadziewane Endywia Belgijska są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Kaczka musi być przygotowana dzień wcześniej ze względu na długi czas powolnego gotowania. Jeśli kupujesz wstępnie ugotowany confit kaczki, pomiń instrukcje zawarte w tym akapicie i postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu produktu. W każdym razie będziesz musiał zniszczyć kaczkę do użycia w tym przepisie. Na własną konfiturę kaczki, wymieszaj sól, pieprz i czosnek razem i pokryj kaczkę przyprawami wcieranymi w powierzchnię kaczki. Na płycie kuchennej podgrzej olej lub smalec w głębokiej patelni do pieczenia (jeśli będziesz korzystać z piekarnika) lub w dużym holenderskim piekarniku (jeśli będziesz gotować na zakresie). (Uwaga: będziesz kłusować kaczkę, a nie smażyć, dlatego ważne jest, aby unikać zbyt gorącego oleju.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Cała KaczkaCała Kaczka
SmalecSmalec
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Dodać kaczkę do ciepłego oleju. Jeśli używasz piekarnika, umieść kaczkę w rozgrzanym piekarniku 200 stopni F na około 6 do 8 godzin. Jeśli używasz płyty kuchennej, ugotuj kaczkę na wolnym ogniu. W obu przypadkach kaczka musi być gotowana, aż odpadnie od kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Cała KaczkaCała Kaczka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Usuń całe mięso kaczki z kości i rezerwy mięsa do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Przeciąć endywia na pół i usunąć rdzeń. Lekko przesmaż wycięte boki endywiu w oliwie z oliwek na średnim ogniu w patelni nieprzywierającej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Posypać cukrem, solą, pieprzem i masłem-przykryć i nadal gotować do al dente-o 10 protokół. Chcesz, aby endywia była lekko delikatna, ale wystarczająco mocna, aby podtrzymać nadzienie z kaczki. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
EndiveEndive
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Cała KaczkaCała Kaczka
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Przygotuj puree z mango/jagód, dodając mango i truskawki do blendera lub robota kuchennego i mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Jeśli kaczka jest zimna, podgrzej ją lub podgrzej ponownie, w zależności od tego, czy przygotowałeś własną konfiturę, czy kupiłeś ją przygotowaną. Kaczkę rozdrobnić 2 widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Każdą połowę endywii wypełnij kaczką, łyżką puree z jagód mango i udekoruj maliną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
EndiveEndive
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Cała KaczkaCała Kaczka
9
Podawać lekko ciepłe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje18
Ocena Zdrowia4
Magazyn