Kaczka faszerowana wątróbką drobiową, kandyzowaną pomarańczą i gruszkami

Kaczka faszerowana wątróbką drobiową, kandyzowaną pomarańczą i gruszkami
Kaczka nadziewana wątróbką drobiową, kandyzowaną pomarańczą i gruszkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 726 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, wino, gruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Grzybowe Risotto Nadziewane wątróbką z kaczki, drobną zielenią i białymi truflami, Parfait Z Czernicy I Wątróbki Drobiowej, oraz Tosty Z Wątróbką Kaczą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz cukier i 2 2/3 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj plasterki pomarańczy i gotuj delikatnie, aż skórki pomarańczowe będą prawie przezroczyste, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
PomarańczowyPomarańczowy
3
Drenaż.
4
Umieść plasterki pomarańczy na stojaku ustawionym nad płytą i odstaw kolejne 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
5
Pokroić plastry w 1/2-calową kostkę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
6
Rozgrzać 4 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj wątróbki z kurczaka, szałwia, i czosnek; smażyć, aż wątróbki są rumiane, ale nadal lekko różowy wewnątrz, o 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
CzosnekCzosnek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
8
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
9
Pokrój wątróbki z kurczaka w kostkę 1/2 cala; powrót do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wymieszać z gruszkami i pokrojonymi w kostkę kandyzowanymi pomarańczami. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
FarszFarsz
PomarańczowyPomarańczowy
GruszkaGruszka
11
Rozgrzej piekarnik do 204°. gotuj wino w małym rondlu przez 3 minuty, aby alkohol mógł się ugotować; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
12
Kaczkę posypać solą i pieprzem. Wypełnić ubytki nadzieniem z wątroby, dzieląc równo. Szczelne otwory wnękowe z małymi metalowymi szpikulcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
FarszFarsz
WątrobaWątroba
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
13
Kaczki układamy na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
14
Umyć kaczki z pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Posypać solą i pieprzem. Pieczone kaczki 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KaczkiKaczki
16
Wlać wino do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
17
Kaczki z miodem. Kontynuuj pieczenie, aż kaczki zostaną ugotowane, a soki wyjdą, gdy najgrubsza część uda zostanie przekłuta widelcem, o 1 godzinę 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
MiódMiód
18
Przenieść kaczki na talerz. Łyżka tłuszczu z wierzchu soków patelni i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Wlać soki z patelni do małej miseczki; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
20
Kaczki i farsz podawać z sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
KaczkiKaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn