Kaczka Confit

Kaczka Confit
Duck Confit wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 2223 kalorii, 47g białka, oraz 226g tłuszczu każdy. Na 8,3 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Allrecipes ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz tłuszcz z kaczki, czosnek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Confit Z Kaczki, Kaczka Confit, oraz Co To Jest Duck Confit.

Instrukcje

1
Udka kaczki doprawić z obu stron koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Noga KaczkiNoga Kaczki
2
Umieść je w dużej zamykanej torbie.
3
Dodaj skórkę z cytryny i plastry, czosnek, jagody ziela angielskiego, jagody jałowca i świeży tymianek. Uszczelnić i masować nogi kaczki przez worek, aż wszystkie składniki są równomiernie rozproszone. Przechowywać w lodówce przez 24 godziny do marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Noga KaczkiNoga Kaczki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (93 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Wyjąć nogi kaczki z marynaty. Spłucz je i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
6
Resztę zawartości worka umieść na dnie bezpiecznego naczynia w piekarniku na tyle dużym, aby utrzymać nogi w jednej warstwie, najlepiej emaliowanego żeliwa lub szkła. Ułóż skórę nóg kaczki bokiem w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Wlać tłuszcz z kaczki do małego rondla i ogrzać na małym ogniu, aż stanie się płynny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Wlać na nogi kaczki, aż zostaną całkowicie przykryte. Jeśli nogi nie są zakryte, możesz je uzupełnić oliwą z oliwek. Gdy nogi gotują, więcej tłuszczu zostanie wytopionych ze skóry. Przykryj naczynie pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
9
Piec przez 6 do 7 godzin w nagrzanym piekarniku, aż mięso łatwo oderwie się od kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Wyjąć nogi kaczki z tłuszczu i umieścić w zamykanym pojemniku. Możesz zostawić kości lub usunąć je. Upewnij się, że w górnej części pojemnika jest miejsce. Odcedzić wszystkie ciała stałe z pozostałego tłuszczu i wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
11
Wlać tłuszcz na kaczkę w pojemniku, całkowicie pokrywając. Uszczelnić i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej. Gdy słoik ostygnie, włóż do lodówki i pozwól, aby mięso kaczki utwardziło się przez 2 miesiące. Zachowaj resztki tłuszczu z kaczki do innych zastosowań.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia6
Magazyn