Kabobs jagnięcy z sosem jogurtowym
Kabobs jagnięcy z sosem jogurtowym to danie główne dla 2 osób. Za 2,57 dolara za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 34 g białka i 21 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i kup rosół z kurczaka, kuskus, grzyby i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 70%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Szaszłyki jagnięce z sosem tzatziki, Szaszłyki z grillowanego kurczaka z sosem jogurtowo-ogórkowym i Szaszłyki owocowe z sosem imbirowo-cytrynowo-jogurtowym.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze sześć składników.
Wlej 1/3 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj jagnięcinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Do małej miski wlej 1 łyżkę marynaty. Wymieszaj jogurt; przykryć i przechowywać w lodówce. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę do posmarowania.
Odcedź i wylej marynatę z jagnięciny. Na dwa metalowe lub namoczone drewniane patyczki nadziewamy na przemian jagnięciną, pieczarkami i cukinią.
Grilluj kebaby pod przykryciem na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż jagnięcina osiągnie pożądany stopień wypieczenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni – 160°; dobrze wypieczony – 170°), polewając często z zarezerwowaną marynatą.
Podawać z kuskusem i mieszanką jogurtową.