Jęczmień z boczkiem, groszkiem i koperkiem
Jęczmień z boczkiem, groszkiem i koperkiem to dodatek, który serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 13g tłuszczu i w sumie 301 kalorii. Za 74 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka boczku, cebuli, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Jęczmień z boczkiem, groszkiem i koperkiem, Krem z jęczmienia i zupy koperkowej, oraz Sałatka z jęczmienia, grzybów i koperku.
Instrukcje
Zagotuj jęczmień, 3 1/2 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli w średnim rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż jęczmień będzie gumowaty, ale miękki, około 50 minut.
W międzyczasie dodaj boczek w jednej warstwie na dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż uzyskasz złoty kolor i chrupkość, około 6 minut.
Zdejmij patelnię z ognia i przełóż boczek łyżką cedzakową Na Ręczniki papierowe, aby odsączyć; zachowaj kapanie bekonu na patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu i rozpuść masło w kapaniu bekonu.
Dodaj cebulę i 1/4 łyżeczki soli i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż uzyskasz głęboki złoty kolor, około 25 minut.
Dodaj groszek i mieszaj do podgrzania, około 1 minuty.
Odcedź nadmiar płynu z jęczmienia. Wymieszaj jęczmień z mieszanką cebulowo-grochową. Dodaj koperek, sok z cytryny i po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Przełóż do miski i posyp boczkiem.