Jogurtowy marynowany kurczak z grilla z Harissą

Jogurt marynowany Grillowany kurczak z Harissą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 260 kalorii, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, sól koszerną, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana Harissa - marynowana jagnięcina z marokańskim sosem jogurtowym, Jogurtowe marynowane Tacos z kurczaka z Harissą, oraz Dziś Kolacja: Harissan I KURCZAK marynowany jogurtem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce, połączyć jogurt, imbir, kminek, płatki chile i sól.
Ubić na gładką masę i przelać do naczynia do pieczenia.
Ułóż połówki kurczaka, skórkę do góry, w mieszance jogurtowej. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na kilka godzin do marynowania.
Rozgrzej bardzo czysty grill do średniej. Gdy grill jest gorący, posmaruj olejem.
Wyjąć kurczaka z jogurtu, pozostawiając nadmiar za sobą, i położyć je na grillu, od strony skóry w dół. Gotuj, aż skóra będzie brązowa i chrupiąca, a następnie odwróć. Chcesz je upiec, zasadniczo, na grillu, i uniknąć "flaming" je lub gotowanie ich na zbyt intensywnym ogniu. To by ich wyschło. Grill kurczaka, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do uda rejestruje między 155 stopni F i 160 stopni F, 35 do 40 minut.
Wyjmij kurczaka z grilla na deskę do krojenia.
Pokroić na małe kawałki lub służyć w całości, w stylu rodzinnym.
Przełożyć na półmisek i posypać sokiem z cytryny. Top z niektórych Harissa i podawać natychmiast.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W małej misce, połączyć nasiona kolendry, nasiona kminku i kminku.
Dodaj przyprawy do blachy i tosty w piekarniku przez 1 do 2 minut; należy słabo wykryć zapach przypraw.
Wyjąć tacę z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
Dodaj paprykę i płatki chile do mieszanki przypraw.
Za pomocą moździerza i tłuczku (lub, alternatywnie, Robot kuchenny), zmielić ząbki czosnku, aż staną się pastą, a następnie dodać czerwoną paprykę. Doprawić solą, a następnie dodać przyprawy i 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i dobrze zmiksować. Po wymieszaniu przenieść harissę do pojemnika i na wierzch dodać dodatkową oliwę z oliwek. To będzie przechowywać przez 3 do 6 tygodni, pod przykryciem, w lodówce.