Jogurt Panna Cotta z kompot jagodowy

Jogurt Panna Cotta z kompot jagodowy
Jogurt Panna Cotta z kompot jagodowy może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 434 kalorie, 5G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 25 minut. Jeśli masz sok pomarańczowy, żelatynę, ciężki krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Kokosowa Panna Cotta z kompot ananasowym, Cytrynowa Panna Cotta z kompot jagodowy, oraz Migdałowa Panna Cotta z kompot wiśniowym.

Instrukcje

1
W rondlu podgrzej mleko, cukier, skórki (z wyjątkiem wnętrzności na kompot) i fasolę waniliową gotuj na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
KompotKompot
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
W międzyczasie umieść żelatynę w wystarczającej ilości zimnej wody, aby całkowicie zanurzyć żelatynę, około 1 1/2 szklanki. Namoczyć żelatynę, aż zmięknie. Po zmiękczeniu wyjąć żelatynę z wody, wyciskając nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Dodaj żelatynę do gorącej cieczy i wymieszaj do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
4
Lekko ostudzić, a następnie wymieszać z jogurtem. Odcedzić mieszaninę do czystej miski. Schłodzić nad lodową kąpielą, aż zacznie gęstnieć. Złóż bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać do pojedynczych 4-uncjowych form lub ramekinów lub dużej formy lub formy pierścieniowej i schłodzić przez 2 godziny. Gdy gotowy do podania, zanurzyć w gorącej wodzie 10 sekund, aby usunąć z form i włączyć je na talerzach deserowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Aby zrobić kompot, umieść jagody, cukier, sok pomarańczowy i sok z cytryny w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj owoce raz, wyłącz ogień i pozwól mu samodzielnie dusić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej, łyżkami wokół panna cotta.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn