Jogurt Panna Cotta z kompot jagodowy
Jogurt Panna Cotta z kompot jagodowy może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 434 kalorie, 5G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 25 minut. Jeśli masz sok pomarańczowy, żelatynę, ciężki krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Kokosowa Panna Cotta z kompot ananasowym, Cytrynowa Panna Cotta z kompot jagodowy, oraz Migdałowa Panna Cotta z kompot wiśniowym.
Instrukcje
W rondlu podgrzej mleko, cukier, skórki (z wyjątkiem wnętrzności na kompot) i fasolę waniliową gotuj na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści.
W międzyczasie umieść żelatynę w wystarczającej ilości zimnej wody, aby całkowicie zanurzyć żelatynę, około 1 1/2 szklanki. Namoczyć żelatynę, aż zmięknie. Po zmiękczeniu wyjąć żelatynę z wody, wyciskając nadmiar wody.
Dodaj żelatynę do gorącej cieczy i wymieszaj do stopienia.
Lekko ostudzić, a następnie wymieszać z jogurtem. Odcedzić mieszaninę do czystej miski. Schłodzić nad lodową kąpielą, aż zacznie gęstnieć. Złóż bitą śmietanę.
Wlać do pojedynczych 4-uncjowych form lub ramekinów lub dużej formy lub formy pierścieniowej i schłodzić przez 2 godziny. Gdy gotowy do podania, zanurzyć w gorącej wodzie 10 sekund, aby usunąć z form i włączyć je na talerzach deserowych.
Aby zrobić kompot, umieść jagody, cukier, sok pomarańczowy i sok z cytryny w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj owoce raz, wyłącz ogień i pozwól mu samodzielnie dusić przez 5 minut.
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej, łyżkami wokół panna cotta.