Jogurt Mrożony Wiśniowy
Wiśniowy jogurt mrożony to deser, który serwuje 2. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis z Simply Recipes ma 224 fanów. Jeśli masz pod ręką mleko, sok z cytryny, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Jogurt Mrożony Wiśniowy, Jogurt Mrożony Wiśniowy, oraz Wiśniowa Czekolada Mrożony Jogurt.
Instrukcje
W średnim rondlu umieść pestki wiśni, sok z cytryny i cukier i wymieszaj na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Podczas gdy mieszanina jest ogrzewanie, użyj masher ziemniaczany rozgnieść jagody w garnku, który uwolni część ich wilgoci.
Gdy cały cukier się rozpuści, wyjmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut.
Umieść mieszankę wiśni w blenderze i pulsuj, aż będzie gładka.
Przecier wiśniowy, mleko i jogurt wymieszać w misce. Schłodzić w lodówce przez co najmniej godzinę; im dłużej mieszanina chłodzi, tym lepiej (może schłodzić przez noc).
Proces w maszynie do lodów: tuż przed przetwarzaniem w maszynie do lodów, dodaj likier migdałowy, jeśli używasz. Alkohol w likierze pomoże utrzymać zamrożony jogurt gładki, ale nie jest to konieczne.
Przetworzyć mieszaninę w maszynie do lodów przez 25 minut.
Możesz go zjeść od razu (będzie raczej miękki) lub włożyć do zamrażarki na kilka godzin, aby nieco stwardnieć.