Jewel Prażone Warzywa
Jewel pieczone warzywa mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.49 za porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, świeżych liści tymianku, brukselki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Jewel Prażone Warzywa, Jewel Prażone Warzywa, oraz Jewel Prażone Warzywa.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Buraki przełożyć do małego naczynia do pieczenia i natrzeć 1 łyżką oleju. Przykryć naczynie folią i wstawić do piekarnika na 30 minut.
W międzyczasie obrać i pokroić marchewkę na 1-centymetrowe kawałki, pokroić brukselkę i podzielić na pół wzdłuż, a ząbki czosnku obrać.
Włożyć marchewkę, brukselkę i ząbki czosnku do dużego naczynia do pieczenia i wymieszać z resztą oleju.
Po ugotowaniu buraków przez 30 minut dodaj dużą patelnię z warzywami do piekarnika i gotuj wszystko jeszcze przez 1 godzinę, mieszając mieszankę warzywną raz lub dwa razy.
Usunąć buraki z piekarnika i przenieść je do deski do krojenia do ostygnięcia. Wymieszać tymianek do mieszaniny marchewki i brukselki i niech nadal gotować przez kolejne 10 minut, podczas gdy buraki są chłodzone i pokroić. Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, około 5 minut, obrać je i pokroić na 1-calowe kawałki.
Pozostałe warzywa wyjąć z piekarnika, wymieszać z burakami, doprawić solą i pieprzem, do smaku i podawać.