Jerk Rib-Eye z miodowymi glazurowanymi Plantanami i smażoną zielenią Collard

Jerk Rib-Eye z miodowymi glazurowanymi Plantanami i smażoną zielenią Collard
Jerk Rib-Eye z miodowymi glazurowanymi Plantanami i smażonymi warzywami Collard może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 2874 kalorii, 87g białka, oraz 198g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Na 13,71 zł / porcja, ten przepis okładki 76% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jeśli masz brązowy cukier, pieprz, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Sauteed Collard Greens, Sauteed Collard Greens, oraz Smażone warzywa Collard z czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Natrzyj przyprawę jerk na stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Umieść stek w plastikowej torbie, aby marynować przez 1 godzinę w lodówce. Po marynowaniu przez 1 godzinę wyjąć stek z lodówki i odstawić na 15 minut. Grilluj stek przez 10-12 minut (4-6 minut z każdej strony).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Wyjmij z grilla szczypcami i pozostaw na 8 do 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Podawać z plantanami i zielenią collard.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
6
W średniej misce połącz wszystkie składniki z 2 łyżkami oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Rozgrzej średnią patelnię i zalej olejem rzepakowym. Plantany pokroić na bias, następnie saute aż brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Wymieszać w maśle i szalotki. Następnie usuń z ognia. Miód i natkę pietruszki wymieszać dużą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
9
Dokładnie umyć Collard greens. W średnim garnku, umieścić collards w gorącej wodzie na 3 minuty, usunąć i odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
W dużej patelni saute roztopić 1 łyżkę masła, następnie dodać cebulę i pokruszony czerwony pieprz, saute. Następnie dodać collards i kurczaka bulion do saute patelni. Gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu przez 5 do 7 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Collard GreensCollard Greens
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Składniki

11 łyżka suszonego oregano10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 łyżka suszonego oregano1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1dla każdego.Olej rzepakowyOlej rzepakowy22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeże warzywa kolardowe, grubo posiekaneświeże warzywa kolardowe, grubo posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane świeże liście pietruszkidrobno posiekane świeże liście pietruszki0Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone0Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1dla każdego.Sól koszerna i świeżo popękany czarny pieprzSól koszerna i świeżo popękany czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula drobno pokrojona w kostkęcebula drobno pokrojona w kostkę1Dojrzała babkaDojrzała babka1dla każdego.Pokruszone płatki czerwonej paprykiPokruszone płatki czerwonej papryki1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgestek z rib-eyestek z rib-eye2Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane świeże szalotkidrobno posiekane świeże szalotki

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Winnice Bully Hill Dry Riesling z oceną 5 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia81
Magazyn