JELL-O® Łatwe ciasto patriotyczne
JELL-O® Easy Patriotic Pie może być właśnie przepisem bez nabiału, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 208 kalorii . Ten przepis służy 8 osobom. Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 30 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką ciasto z miodowym grahamem, żelatynę o smaku truskawkowym marki Jell-O, żelatynę o smaku jagodowym marki Jell-o i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16% . Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak JELL-O Easy Patriotic Pie , JELL-O® Easy Patriotic Flag Dessert i JELL-O Patriotic Mini Tarts Owocowe .
Instrukcje
Mieszaj 3/4 szklanki wrzącej wody z suchą niebieską żelatyną przez co najmniej 2 minuty lub do całkowitego rozpuszczenia.
Dodaj 1/2 szklanki kostek lodu; mieszaj, aż lód całkowicie się rozpuści.
Wlać do ciasta; przechowywać w lodówce od 5 do 10 minut lub do czasu, aż żelatyna stwardnieje, ale nie będzie twarda.
W międzyczasie wymieszaj pozostałe 3/4 szklanki wrzącej wody z suchą czerwoną żelatyną w osobnej misce przez co najmniej 2 minuty lub do całkowitego rozpuszczenia.
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki kostek lodu; mieszaj, aż lód całkowicie się rozpuści.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 5 minut lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
Rozłóż ubitą polewę równomiernie na niebieskiej warstwie żelatyny w cieście; przykryć warstwą czerwonej żelatyny. Przechowywać w lodówce 2 godziny lub do momentu stwardnienia. Przechowuj resztki ciasta w lodówce.
Polecane wino: Port, Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto świetnie komponuje się z porto, Vin Santo i Rieslingiem z późnych zbiorów. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz.
Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel
Głęboki rubinowy kolor, który błyszczy w szkle, opisuje ten port Zinfandel. Aromaty to złożona mieszanka lukrecji, jeżyny i szeptu wanilii. Bogaty smak dżemu ma nuty lukrecji, ziół, przypraw i porzeczek z trwałym finiszem migdałów i anyżu. Polecane połączenia potraw to ciastka krabowe, ser Gorgonzola, Chèvre, figi i czekolada lub dobre cygaro.