Jedz za osiem dolców: gnocchi i kapustę czerwoną Gratin
Jedz za 8 dolców: gnocchi i czerwona kapusta może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 675 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis od Serious Eats ma 58 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą na zakwasie, kminek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jedz za 8 dolców: Gratin z fasoli, Jedz Za 8 Dolców: Kremową Kapustę I Ziemniaki, oraz Jedz za osiem dolców: łatwe powolne gotowanie Tacos wieprzowe z czerwoną kapustą Crunch i awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę na dużym ogniu, aż się połyska.
Dodać kminek i gotować przez około 30 sekund.
Dodać masło i niech się stopi, następnie dodać cebulę i kapustę i gotować przez 1-2 minuty, rzucając do pokrycia wszystkie warzywa z tłuszczu.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj garnek i gotuj przez 45 minut, od czasu do czasu mieszając. Kapusta powinna być całkowicie zwiędła, prawie maślana.
Dodać ¾ łyżeczki soli i wymieszać do rozpuszczenia.
Kiedy pozostało około 20 minut, aby przejść na kapustę, przynieś garnek wody do wrzenia. Posolić obficie, a następnie dodać gnocchi. Gotuj tylko 1 minutę - jeszcze trochę i zaczną się rozpadać.
Odcedzić w durszlaku i spłukać zimną wodą.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
W 9 x 13 cala patelni do pieczenia, rozprzestrzeniać około ¾ kapusty. Ułóż gnocchi na wierzchu kapusty w jednej warstwie. Wierzch stosami pozostałej kapusty, upewniając się, aby nie pozostawić niektórych gnocchi odsłoniętych, aby uzyskać chrupiące.
Posypać bułkę tartą na wierzch i wierzch świeżo zmielonym pieprzem.
Skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Piec przez 30-40 minut, aż bułka tarta zostanie upieczona i zapiekanka będzie bąbelkowa.