Jedz za 8 dolców: zupa z ciecierzycy z bułką tostową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów zupy, więc dać jeść za osiem dolców: zupa z ciecierzycy z bułką tartą tosty spróbować. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 440 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz sól i pieprz, ciecierzyca, escarole, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Jedz Za 8 Dolców: Zupa Z Ciecierzycy I Sałatka Z Marchwi, Klon pieczony Delicata Squash & ciecierzyca makaron z cukinią z prażoną dynią Gremolata bułka tarta, oraz Jedz za osiem dolców: kanapki z makrelą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Okruchy chleba rozłożyć na blasze do pieczenia, wymieszać z oliwą z oliwek (1-2 łyżki stołowe) i równomiernie rozprowadzić. Tosty przez 5 do 10 minut, mieszając co kilka minut, aż okruchy będą złote i pachnące. Miej na nich oko podczas mieszania, ponieważ mogą zacząć się palić dość szybko.
Podczas opiekania bułki tartej, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie i zaczyna się jakiś kolor, 10-15 minut w zależności od garnka i ciepła. Wymieszać pimenton lub kminek, jeśli używasz, wraz z odrobiną soli i pieprzu oraz czosnku i gotować przez około minutę więcej. Jeśli masz otwartą butelkę wina, dodaj glug teraz i gotuj, aż prawie całkowicie wyparuje.
Włożyć ciecierzycę i bulion do rondla i gotować na wolnym ogniu. Dusić delikatnie przez kilka minut, aby ogrzać; następnie mieszać w escarole, powrót do gotować, i gotować 5 minut więcej, aż escarole jest na tyle miękki do jedzenia.
Podawać gorącą zupę z obficie posypaną bułką tartą.