Jedz za 8 dolców: naleśniki z oliwą z oliwek z porami i jajkami

Jedz za 8 dolców: naleśniki z oliwą z oliwek z porami i jajkami
Przepis jedz za osiem dolców: naleśniki z oliwą z oliwek z porami i jajkami mogą zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 35 minut. To danie główne ma 459 kalorii, 23G białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 149 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, gruyere i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Naleśniki Oliwkowe Z Porami I Jajkami, Jedz za osiem dolców: naleśniki kukurydziane, Ragout grzybowy, jajko sadzone, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto.

Instrukcje

1
Mleko, 1 jajko, oliwę z oliwek, szczyptę soli i mąkę zmiksować w mini prep lub blenderze. Odstawić na 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
W małym rondlu podgrzać 2 łyżeczki masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać pory i gotować, często mieszając, o 10 protokół, aż pory więdną. Nie pozwól im brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
4
Dodać czosnek i gotować przez 2 Więcej minut, aż czosnek jest przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
5
Posypać solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
6
Rozgrzej brojlery i ustaw stojak na najwyższym poziomie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
7
Podgrzej 9-12-calową patelnię castiron na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Posmaruj pozostałą część masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
9
Wlać 1/3 szklanki ciasta z krepy na patelnię i przechylić, aby rozprowadzić go w równej, cienkiej warstwie. Gotować przez około 3 minuty, aż wierzch krepy będzie suchy i lekko bąbelkowy. Używając małej szpatułki przesuniętej, zwolnij krawędzie krepy z patelni i odwróć krepę palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Posypać połowę porów i połowę sera na powierzchni krepy, pozostawiając miejsce w środku na jajko. Rozbij 1 jajko w tym miejscu i posyp je solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
11
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez 3-4 minuty, aż białka się ugotują, ale żółtko jest nadal ciekłe. Wsuń krepę na talerz, składając ją na pół, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Drugą krepę zrobić w ten sam sposób.
13
Będziesz miał wystarczająco dużo ciasta na jeszcze jedną krepę; polecam smarowanie go masłem i posypanie cukrem i sokiem z cytryny na deser.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Złożony aromat jest przerywany długotrwałymi akcentami w pełni dojrzałych czerwonych jagód. Pijane jako młode wino, Château Pindefleurs pozwala rozkwitnąć świeżemu owocowi. Przechowywany w piwnicy, rozwija długi i jedwabisty smak w ustach, znak Grands Crus Z Saint-Emilion.Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn