Jasne.Galaretka z czarnego bzu

Jasne.Galaretka z czarnego bzu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc upewnij się.Galaretka z czarnego bzu. Jedna porcja zawiera 45 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 80 i kosztuje 8 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, pektynę owocową, sok i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 41 mówi, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Galaretka Z Czarnego Bzu, Galaretka Z Czarnego Bzu, oraz Certoâ® galaretka z czarnego bzu.

Instrukcje

1
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
5
Usunąć i wyrzucić duże łodygi z czarnego bzu. Owoce dokładnie zmiażdżyć; umieścić w rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż sok zacznie płynąć, od czasu do czasu mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować na wolnym ogniu 15 min., mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
OwoceOwoce
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Umieścić 3 warstwy wilgotnej gazę lub galaretki worek w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Gotowe owoce wlać do gazówki. Związać gazę zamkniętą; powiesić i pozostawić kroplówkę do miski, aż kapanie przestanie. Naciśnij delikatnie. Odmierz dokładnie 3 szklanki przygotowanego soku na 6-lub 8-qt. rondel. (Jeśli to konieczne, dodać do 1/2 szklanki wody do dokładnego pomiaru.) Wymieszać z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
OwoceOwoce
SokSok
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
GarnekGarnek
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Pektynę wymieszać z sokiem w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrem. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 1 min., ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
10
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
11
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
12
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
13
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
14
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje80
Ocena Zdrowia0
Magazyn